A Pesti Srácokat kérdezte a magyar médiahelyzetről az orosz állami hírügynökség tudósítója

A Pesti Srácokat kérdezte a magyar médiahelyzetről az orosz állami hírügynökség tudósítója

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b) átadja a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést Huth Gergelynek, a Pesti TV programigazgatójának, a PestiSrácok.hu főszerkesztőjének az állami ünnep alkalmából a Pesti Vigadóban 2021. augusztus 27-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar médiahelyzetről érdeklődött a PestiSrácok.hu szerkesztőségében Szófia Afanaszjeva, a Rosszija Szegodnya orosz állami hírügynökség budapesti tudósítója – számolt be róla maga a kormánypárti lap csütörtökön.

Az orosz tudósító Huth Gergellyel, Georg Spöttlével és Dezse Balázzsal beszélgetett, akiknek elmondta: az orosz közvélemény szemében felértékelődött Magyarország, a kormány „békepárti” álláspontja miatt. Afanaszjeva arról is beszélt, Oroszország tisztelettel viszonyul a magyarokhoz, függetlenül attól, hogy Magyarország az EU és a NATO tagja. Ő maga pedig tudósításai összeállításakor többnyire a magyar közmédia, a Hír TV, az ATV és a PestiSrácok.hu híreiből tájékozódik. A kormánypárti lap állítása szerint ők az orosz-ukrán háborúról szóló tudósításaiban igyekeznek mindkét oldal hírforrásait szemlézni, és szerkesztőségük az elmúlt években számos liberális és konzervatív külföldi tudósítót látott vendégül, ami így lesz a jövőben is.

 

A lap megfogalmazása szerint szóba került „az a vád is, melyet a Soros-féle hatalmi hálózat és David Pressman amerikai nagykövet hangoztat, hogy a magyarok elárulták az 1956-os szabadságharcot”. – Ez nem igaz, hangoztattuk, hiszen 1956-ban, egy egészen más történelmi helyzetben a totalitárius kommunista rezsimmel és a vörös hadsereggel küzdöttek a szabadságharcosok, s a megszállók között nagy számban voltak ukrán katonák is – írta a Pesti Srácok. 

 

 

Címkék: Pesti Srácok