A rendőrség kereste Schadl repülőjét

A rendőrség kereste Schadl repülőjét

Jól jövedelmezett a végrehajtói munka. (Fotó: Lukács Csaba / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vagyonvisszaszerzési eljárást folytatott a Készenléti Rendőrség hivatala Schadl György kisrepülőjéért és kishajójáért – derül ki Rétvári Bence belügyi államtitkár Vadai Ágnes DK-s képviselő írásbeli kérdésre adott válaszából

Vadai, ahogy arra a Telex emlékeztet, még szeptember 18-án adott be írásbeli kérdést Pintér Sándor belügyminiszternek: „Keresi a rendőrség Schadl György kisrepülőjét és kishajóját?”

A szeptember 10-i tárgyaláson ugyanis a bíró szólt Schadlnak, hogy hiába kérték tőle az elmúlt hónapokban többször is, nem árulta el, hol hagyta azokat az autókat, kisrepülőt és kishajót, amiket le akarnak tőle foglalni. Schadl György sokáig azt állította, hogy nem tudja, hol van a kisrepülő és a hajó, aztán Schadl védője azt közölte a bírósággal, hogy a repülőgép előkerült.

„Tájékoztatom, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség felkérésére a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatal a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény 353. §-a alapján folytatott vagyonvisszaszerzési eljárást” – válaszolta a belügyminiszter helyett Rétvári Bence a DK-s képviselő kérdésére.

Emlékeztetőül: A Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke tíz éve ötmillió forintért vette a 47 éves Piper PA-28 Cherokee típusú egymotoros, négyüléses kisrepülőt, ami az Esztergom mellett működő repülőtéren van. Azóta az is kiderült, hogy körülbelül 5 éve szállt le vele egy pilóta, azóta viszont mozdulatlanul áll és a helyiek félre is tolták, mert útban volt. A gépnek azóta a felszálláshoz szükséges műszaki engedélye is lejárt, és karbantartásra szorul. Schadl egyébként szerette volna megtanulni a Piper vezetését, mert korábban vezetett már sárkányrepülőt, és ez a típus lett volna a következő lépés. Azt mondta, eleve azért vette a hivatalosan bírósági zár alá vett példányt, mert azt remélte, hogy fel tudja újítani, mielőtt megszerezte volna a használatához szükséges vezetői engedélyt.