Drága a rezsi, zárva tart a székesfehérvári színház a hideg hónapokban

Drága a rezsi, zárva tart a székesfehérvári színház a hideg hónapokban

A Vörösmarty Színház főépülete (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rezsinövekedés kényszeredett megoldásokhoz vezet a kulturális intézményeknél, köztük a székesfehérvári Vörösmarty Színháznál is, derül ki a színház weboldalán közzétett hírből, melyet az Index szemlézett. Jelen állás szerint az épület januárban és februárban zárva tart, így próbálják visszafogni a kiadásokat. Az így kiesett időszakot az évad további részeiben fogják bepótolni, hogy a bérlettel rendelkező nézők felé is teljesítsék vállalásaikat.

A megyei jogú város polgármestere, Cser-Palkovics András a színház évadnyitó ülésén – a fenntartó önkormányzat nevében – azt mondta, hogy a jelenlegi adatok alapján az áramszolgáltatás pluszdíja 250 millió forinttal fog emelkedni, ezért arra kérte a színház igazgatóját, Szikora Jánost, hogy gondolkodjanak el alternatívákban a helyzet megoldására, mely megoldás jelenleg a színház időszakos bezárását takarja.