A „szabad ország, szabad egyetem” lehet a 2022-es kormányváltás szlogenje?

A „szabad ország, szabad egyetem” lehet a 2022-es kormányváltás szlogenje?

Hiller István 2018. március 8-án (Fotó: Hiller István Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az összefogás félelmet kelt a kormánypártokban – mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Hiller István (MSZP), aki azt is elmondta, hogy 1956 a bátor fiatalok korszaka volt, most pedig az SZFE kapcsán ismét bátor fiatalokat lát az utcán. Ez az ügy szerinte túlmutat az egyetemen.

Az egykori MSZP-s oktatási miniszter azt mondta, egyre több olyan embert lát, akinek a gondolatai, problémái kezdenek összeérni. Ha ilyenkor kiállnak egymás mellé, a szó jelképes értelmében, az szolidaritás, ami erőt ad másnak is – tette hozzá.

Szerinte ez a történet maga a szabadságért, autonómiáért való kiállás. Azt is elmondta, hogy 2022 általa remélt kormányváltásának egyik szlogenje a „szabad ország, szabad egyetem” lesz. Úgy látja, hogy a történet nem fog szombat hajnalra befejeződni, hiszen egyre nagyobb az összefogás mértéke.

A lélek, a felháborodás nem biztos, hogy mérhető. Egy kedvelt színész, egy remek rendező érzelmileg máshogy kapcsolódik az emberhez, mint egy közgazdász, agrárszakember vagy politológus – reagált arra a felvetésre, hogy a közvélemény-kutatások szerint az ügy a magyarok többségének nem fontos.