A szervezők szerint több mint 15 ezren vehettek részt a csütörtöki élőláncban

A szervezők szerint több mint 15 ezren vehettek részt a csütörtöki élőláncban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön több mint 10 ezer pedagógus sztrájkolhatott, míg a fővárosi élőláncban 15 ezren vehettek részt – közölték lapunkkal a tiltakozásban érintett szervezetek

A korábbiakhoz hasonlóan az október 27-ei pedagógussztrájk helyszíneit is térképre vitte a Civil Közoktatási Platform. A szervezet lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a térképen az előző kettőhöz hasonlóan csak a sztrájkban résztvevőket jelenítették meg, és azok közül is csak azokat, akik a térkép lezárásáig adatot jelentettek.

A péntek reggelig beérkezett adatok szerint legalább 140 településen legalább 10 400 dolgozó fejezte ki tiltakozását ezen a napon sztrájk formájában. 326 helyről intézményi, máshonnan csak települési szintű adatokkal rendelkezik a közoktatási platform, és vannak megyék, ahonnan még semmilyen információ nem érkezett. Ám az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy még a sztrájkot követő napokban is érkeznek jelentések, vagyis a résztvevőszám a térképen szereplőt jelentősen meghaladja. – A tényleges adatok az oktatási kormányzat és a Klebelsberg Központ rendelkezésére állnak, de azokat nem hozza nyilvánosságra – közölte a szervezet.

Lapunk megkeresésére az Egységes Diákfrontot azt tudakolva, hogy a csütörtöki élőláncon hányan vettek részt a fővárosban. A szervezet nevében a Grundtól érkezett válasz: mint közölték, a 15 kilométeres élőláncban 184 intézmény vett részt névvel, de ennél valószínűleg még több helyről voltak jelen. Becslésük szerint 15 ezer ember biztos részt vett az akcióban.