A Závecz szerint a Fidesz már csak 39 százalékon lehet, a Tisza viszont már 35 százalékon

A Závecz szerint a Fidesz már csak 39 százalékon lehet, a Tisza viszont már 35 százalékon

Magyar Péter a Tisza Párt kampányzáró demonstrációján Budapesten, a Hősök terén, 2024. június 8-án (Fotó: Magyar Hnag/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A teljes népességet tekintve 300 ezer főre csökkent a különbség a Fidesz és a Magyar Péter vezette Tisza Párt a Závecz Research Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint – számolt be róla a Telex péntek este. A felmérés szeptember végén, október elején készült 1000 fő megkérdezésével.

Eredményeik szerint míg a Fidesz augusztus végén a biztos pártválasztók közt 42 százalékon állt, most már csak 39 százalékon. A Tisza viszont 33 százalékról 35 százalékra erősödött. Ami a további pártokat illeti, a DK 8-ről 7-re, a Mi Hazánk 7-ről 5 százalékra gyengült, a Momentum pedig 2-ről 3-ra nőtt, míg a Kétfarkú Kutya Párt 2-ről 4 százalékra erősödhetett.

A kutatás kapcsán Magyar Péter, a Tisza elnöke is posztolt az alábbit írva:„A Fidesz 40 százalék  alatt, a TISZA 2 százalékot erősödött. Már »csak« 300 ezer szavazat a különbség a teljes népesség körében… Fasza. Lőtávolság. Ezért idegesek a skacok…”

Az eredményeket Török Gábor politológus is kommentálta. – Egy mérés nem mérés. Várjuk a többi – tette hozzá.

Címkék: Závecz Research