Áder János: a kormánynál jobban nem lehet reklámozni az oltást

Áder János: a kormánynál jobban nem lehet reklámozni az oltást

Áder János köztársasági elnök (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Áder János köztársasági elnök kedden válaszolt a Népszava újságírója járványról szóló kérdésére egy klímaügyi sajtótájékoztatón. A köztársasági elnök szerint a kormány oltáskommunikációja egyszerűen tökéletes:

„Ennél többször megszólalni, illetve annál intenzívebb reklámot folytatni, mint amit a kormány és az egészségügyi szakemberek folytatnak oltásügyben, nem lehet. Ha valakit még ez sem győz meg az oltások fontosságáról, biztonságáról és hatékonyságáról, akkor ugyan mi mással lehetne ezt elérni?” – mondta Áder.

Az elnök szerint még több beoltottra van szükség az országban, mert az oltás az igazán hatékony védelem a covid ellen. A Népszava visszakérdezett, hogy Áder nem gondolja-e, hogy neki is aktívabbnak kéne lenni a járványellenes intézkedések kommunikációjában, de a köztársasági elnök szerint már így is rengeteget nyilatkozott az ügyben.

Válaszában megemlítette annak az oltásellenes családnak a tragédiáját, amelynek mind a négy tagja kórházba került covid miatt. Az apa már meghalt, az anya életéért még küzdenek az orvosok, de még a kisgyerek is lélgeztetőre került.