Áder János kitüntette a lengyel államfőt

Áder János kitüntette a lengyel államfőt

Áder János köztársasági elnök (j) átadja a Magyar Érdemrend Nagykeresztje a nyaklánccal és az arany sugaras csillaggal kitüntetést Andrzej Duda lengyel államfőnek a magyar-lengyel együttműködés erősítése érdekében folytatott kimagasló tevékenységért a budavári Főőrségi épületben tartott ünnepségen 2021. szeptember 9-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Érdemrend Nagykeresztje a nyaklánccal és az arany sugaras csillaggal kitüntetést vehette át Áder János köztársasági elnöktől Andrzej Duda lengyel államfő a magyar-lengyel együttműködés erősítése érdekében folytatott kimagasló tevékenységért a csütörtökön Budapesten.

Áder János a budavári Főőrségi épületben tartott ünnepségen azt mondta, hogy Andrzej Duda a kitüntetést a lengyel-magyar barátság erősítéséért, a V4-es együttműködés politikai mozgásterének bővítéséért, valamint a Három Tenger Kezdeményezés elindításáért kapta meg. Továbbá számtalanszor megtapasztalhatta a lengyel államfő demokrácia, nemzeti szuverenitás és jogállam melletti elkötelezettségét.

Andrzej Duda az elismerést megköszönve azt fontosnak, megtisztelőnek és meghatónak nevezte.

Korábban Kövér László házelnök a Parlamentben fogadta a hivatalos látogatáson a lengyel köztársasági elnököt. A tárgyaláson áttekintették a két ország gazdasági kapcsolatainak folyamatos és dinamikus fejlődését, hangsúlyozták a visegrádi együttműködés kiemelt szerepét Európa és az Európai Unió jövője szempontjából. A találkozón mindkét fél megerősítette, hogy Magyarország és Lengyelország továbbra is kiáll egymás mellett a nemzeti szuverenitást érintő kérdések védelmében.

(MTI)