AH: nem áll védelem alatt a libanoni robbantásokkal összefüggésbe hozott cég tulajdonosa

AH: nem áll védelem alatt a libanoni robbantásokkal összefüggésbe hozott cég tulajdonosa

Felrobbantott hezbollahos csipogók maradványai a libanoni Bejrútban 2024. szeptember 18-án (Fotó: AFP via Europress)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem áll titkosszolgálati védelem alatt Cristiana Bársony-Arcidiacono, a libanoni robbantásokkal összefüggésbe hozott BAC Consulting Kft. tulajdonosa – közölte az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) a Telex-szel.

Korábban a 49 éves Bársony-Arcidiacono Olaszországban élő édesanyja azt nyilatkozta az AP hírügynökségnek, hogy lánya több fenyegetést is kapott az elmúlt napokban, és „jelenleg egy biztonságos helyen van a magyar titkosszolgálatok védelmében”. A telefonon elért édesanya azt is állította, hogy a magyar szolgálatok kérték meg arra a lányát, hogy ne nyilatkozzon a médiának.

A nyilatkozattal kapcsolatban a portál kérdéseket külödtt az AH-nak, akik a válaszukban azt írták:„Az információ nem igaz. Magyarországon a nemzetbiztonsági védelem alá eső személyek körét jogszabály rögzíti. Az érintett hölgy nem tartozik a védetti körbe, így védelmet nem kaphat.” Hozzátették, hogy a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok szerda óta vizsgálatot folytatnak, ezért Cristiana Bársony-Arcidiaconót többször is meghallgatták. „A vizsgálat eredményeiről a nemzetközi partnerszervezeteket és az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságát folyamatosan tájékoztatjuk. A vizsgálat eddigi eredményei egyértelműen tisztázták, hogy az úgynevezett csipogók Magyarország területén sosem jártak, legyártásukban vagy átalakításukban magyar cég vagy magyar szakember semmilyen formában nem működött közre” – írták.