Akár Magyarországon is kerülhetne börtönbe kormányfő – Interjú Márki-Zay Péterrel

Akár Magyarországon is kerülhetne börtönbe kormányfő – Interjú Márki-Zay Péterrel

Márki-Zay Péter (Fotó: Hódmezővásárhely önkormányzata)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor vagyonosodását mindenképpen vizsgálni kell akkor, ha az ellenzék győzni tud 2022-ben – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Márki-Zay Péter. Az elszámoltatás kapcsán Románia példájára hivatkozott, ahol nagyon sokan kerültek rács mögé a politikai vezetésből. – Miután nálunk a nemzetközi statisztikák szerint jelentősebb a korrupció, ezért nem kizárt, hogy akár Magyarországon is kerülhetne börtönbe kormányfő vagy miniszter – mondta.

(...)

Hódmezővásárhely polgármestere szerint egyébként szakértői kormányra lenne szükség a következő országgyűlési választások után, a legfőbb ügyészt pedig még kétharmados többség hiányában is el kell mozdítani a posztjáról. Hogy miként, azt az ellenzéknek kell megoldani.

(...)

A politikus továbbra sem adta fel ambícióját, hogy elinduljon az ellenzéki miniszterelnökjelölti előválasztáson és továbbra is egy közös ellenzéki listát sürget.

Pálinkás József is bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek, így máris van két induló, aki a jobboldali, konzervatív világhoz kötődik. Nem tart attól, hogy egy előválasztáson kettejük között majd megoszlanak a konzervatív szavazatok, és így nevető harmadikként győzhet akár Dobrev Klára? Milyen karakterre van szükség Orbán Viktor legyőzésére? Erős, határozott vezetőre, mint amit a miniszterelnök is képvisel, vagy inkább egy joviális, kompromisszumkereső típusra? Hívják az ellenzéki pártok az egyeztetésekre? A közös lista híveként nem tart a teljes ellenzék – csúnya szóval élve – „összegyurcsányozódásától”? Egy ilyen helyzet nem rettentené el azokat a Fideszből kiábrándult vagy jobboldali beállítottságú szavazókat, akik nélkül az ellenzéknek nem igazán lenne esélye? Mit gondol, egy konzervatív választó szavaz olyan listára, amelyen előkelő helyen szerepel Gyurcsány Ferenc, vagy amelyet Dobrev Klára vezet? Hogyan kell elképzelni egy olyan kormányt, amelyet közösen alkotnak az ellenzéki pártok a DK-tól kezdve a Momentumon keresztül egészen a Jobbikig? Hogyan lehetne kétharmad hiányában leváltani Polt Péter legfőbb ügyészt? Kiket kellene egy kormányváltás után felelősségre vonni? Orbán Viktornak börtönbe kellene mennie egy kormányváltás után? Miként egyeztethető össze a jogállamiság azzal, hogy vérbírók néven listáztatná azokat a bírákat, akik kifogásolható döntést hoznak? Kiszámolták, hogy Hódmezővásárhelynek mennyibe került eddig a járvány elleni védekezés? Polgármesterként értesült előre az olyan kormányzati intézkedésekről, amelyek kifejezetten a településeket és településvezetőket érintik?

A válaszokat és a teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang november 20-án megjelent 2020/47. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/47. számban? Itt megnézheti!