Áldozatot követelt a Lupa-tó

Áldozatot követelt a Lupa-tó

Lupa-tó (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vízbe fulladt egy férfi csütörtökön a Lupa Beach VIP részén, írta meg az Indexnek egy olvasó, amit az Országos Mentőszolgálat is megerősített.

Az olvasó, aki látta az esetet, a lapnak azt írta: a parttól hét-nyolc méterre egy férfi kapálózott, majd elmerült, amit két lány látott. „Két civil srác elkezdte keresni, majd kb. tíz perc múlva két vízi mentő is érkezett. Az egyik civil megtalálta, és négyen a partra húzták, de már nem lehetett megmenteni, túl késő volt.”

A portál érdeklődésére az Országos Mentőszolgálat szűkszavúan megerősítette a hírt: mint írták, a kiérkező mentők hosszasan próbáltak újraéleszteni egy fiatal férfit, de sajnos nem lehetett megmenteni az életét.

Frissítés:

A Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat később eljuttatta tájékoztatását az Index-hez, amelyben árnyalja a történteket. Mint írják, „valóban a férfi elmerülését két hölgy észlelte és civil látogatók siettek a bajbajutott segítségére, de közben – valamilyen oknál fogva – semmilyen riasztás nem érkezett a vízi mentők felé. Percekkel később, kb 10 perc múlva kapott értesítést a vízimentő szolgálat, akik fél percen belül megérkeztek csónakkal és a parton is. A fiatal férfit az egyik civil a lábával észlelte és az egyik vízimentő merült le érte és hozta felszínre. Ekkor kivitték a partra és elkezdődött a bajbajutott újraélesztése, amit a kiérkező mentőegység folytatott. Sajnos sikertelenül” – áll a közleményben.

Mint hozzáteszik, az elhunyt barátai elmondása szerint a fiatal férfi nem volt jó úszó, ennek ellenére a mélyvíz jelzéstől több méterre merészkedett be a vízbe.