Április utolsó hétvégéjén is zárva lesz az Óbudai-sziget és a Római-part

Április utolsó hétvégéjén is zárva lesz az Óbudai-sziget és a Római-part

Római-part (Fotó: Wikimedia/Christo)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A vírushelyzetre való tekintettel, a lakosság egészségének védelme érdekében Kiss László III. kerületi polgármester április 25-én és 26-án, szombaton és vasárnap 9-20 óra között ismét lezáratja az Óbudai-szigetet, a Római partot és a Kossuth Lajos üdülőpartot – derült ki az önkormányzat lapunknak is megküldött közleményéből.

Mint írják: „A döntés értelmében ebben az időszakban az Óbudai-szigetre, a Római-partra és a Kossuth Lajos üdülőpartra (Aranyhegyi-pataktól a Barát-patakig terjedően) gyalogosan sem lehet bemenni, egészségügyi séta, egyéni sporttevékenység, kutyasétáltatás sem lehetséges. A lezárásra azért van szükség, mert országszerte emelkedik az koronavírusos megbetegedések száma, és a korábbi tapasztalatok szerint a várható látogató-dömpingben nem megtartható az emberek közötti biztonságos, 2 méteres távolság.”

Rétvári Bence: 280 milliárddal többet fizetünk majd nyugdíjakra | Magyar Hang

Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Rétvári Bence a nyugdíjasok kapcsán hozott intézkedéseket részletezte. Müller Cecília pedig kifejtette, most először sikerült súlyos állapotú betegnek olyan vérplazmát beadni, amit már felgyógyult fertőzöttből nyertek ki.

Nem sokkal korűábban az operatív törzs pénteki napi tájékoztatóján közölték, hogy a polgármesterek ismét maguk dönthetnek arról, helyi szinten milyen szigorításokat látnának jónak a hétvégére vonatkozóan.