Átadták a gyepet egy szekszárdi óvodában, a gyerekek egy órán át hallgathatták a kampánybeszédet

Átadták a gyepet egy szekszárdi óvodában, a gyerekek egy órán át hallgathatták a kampánybeszédet

Hadházy Ákos/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ünnepélyes keretek között adták át a szekszárdi Wunderland német nemzetiségi óvoda új gyepszőnyegét, az eseményen az óvodás gyerekeknek végig kellett ülnie Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, Ács Rezső polgármester és Ritter Imre, az Országgyűlés nemzetiségi bizottságának elnöke beszédeit. A gyepszőnyeg átadásáról a távirati iroda, illetve Hadházy Ákos országgyűlési képviselő is beszámolt.

Security Check Required

null

Az MTI szerint Soltész Miklós hangsúlyozta, fontos, hogy a gyermekeket sokan segítsék abban, hogy a legteljesebb módon fejlődhessenek, és megkapják a szeretetet felnőtt korukra. A kormány, a nemzetiségi önkormányzat, a város nem tett mást, mint az eszközöket, a lehetőséget adta meg ahhoz, hogy a gyerekek egyre jobb körülmények között legyenek. Ez a támogatás nem érne semmit az óvodapedagógusok munkája nélkül, amit szeretettel és hivatástudattal végeznek – hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy az októberi német nemzetiségi választás után folytatni kell a nyugodt, békés munkát, amit eddig végeztek.

– Az óvoda udvarára kiterelt gyerekek az egy órás propagandarendezvényen („ünnepségen”) köszönhették meg a politikus bácsiknak az EMMI által adott 10 milliót – írta Facebook-oldalán Hadházy Ákos. Az ellenzéki politikus szerint „a pénzből gyepet csináltak, az udvaron évek óta meglévő (testvérvárosi adományból épült) játékvárat kifestették és a termekben sófalakat építettek. Azért annyi eszük volt, hogy szalagátvágást nem csináltak, pedig tudják, hogy az 5 év alatt semmilyen fejlesztés nem történt Szekszárdon". Soltész Miklós békés folytatásra buzdító üzenete kapcsán Hadházy azt írta: „emiatt a nyílt kampányolás miatt kellett a gyerekeknek csöndben végigülni az egy órát.”