„Az embereknek joguk van tudni, miért kapott kegyelmet K. Endre”

„Az embereknek joguk van tudni, miért kapott kegyelmet K. Endre”

Az Országgyűlés plenáris ülése, miután Sulyok Tamást megválasztották köztársasági elnöknek 2024. február 26-án (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője annak érdekében, hogy hozza nyilvánosságra Novák összes kegyelmi ügyének a részletét.

„Sulyok Tamás a beiktatásakor azt mondta, köztársasági elnökként a teljes transzparencia híve lesz. Ezt örömmel hallottuk, ezért levelet küldtem az új államfőnek, amiben arra kérem, hozza nyilvánosságra a Novák Katalin idejében született összes kegyelmi döntés hátterét és indoklását” – írta Facebook-bejegyzésében Bedő. A Momentum politikusa szerint a kegyelmi ügy bizalmi válságot okozott az országban, amelyet súlyosbított az, hogy csak a véletlennek köszönhető, hogy kiderült. Szerinte most Sulyok tehetne azért, hogy helyreálljon a bizalom azzal, ha nyilvánosságra hozná az előző kegyelmi ügyeket. „Az embereknek joguk van tudni, miért kapott kegyelmet K. Endre, ahogy joguk van tudni azt is, hány ehhez hasonló eset történt még az elmúlt időszakban” – tette hozzá.