Az evangélikus egyház nem tart istentiszteleteket, temetések is csak szűk körben lehetnek

Az evangélikus egyház nem tart istentiszteleteket, temetések is csak szűk körben lehetnek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei arra kérték az ország összes egyházközségét: március 16-tól ne tartsanak sem istentiszteleteket, sem más gyülekezeti alkalmakat, a temetéseket pedig csak a lehető legszűkebb körben tartsák meg - írta a Hvg.hu.

Ha valahol március 15-én még megtartanák a vasárnapi istentiszteletet, ott ne legyen úrvacsoraosztás, az emberek között legyen két méter távolság, és a létszám ne haladja meg a 100 főt – szólítottak fel. A lelkészeket és a gyülekezetek tagjait arra kérik, hogy segítsenek a rászorulóknak bevásárlásban, gyógyszertári, postai és bármilyen más ügyintézésben.

A mostani intézkedéseket legalább virágvasárnapig – azaz április 5-ig, a húsvét előtti vasárnapig – fenntartják. Arról, hogy az egyházi iskolákban miként szervezik meg a távoktatást, külön tájékoztatást ígértek.