Az ipari tárca szerint nem kell aggódni a hazai üzemanyag-ellátás miatt

Az ipari tárca szerint nem kell aggódni a hazai üzemanyag-ellátás miatt

Az OMV - Österreichische Mineralölverwaltung Aktiengesellschaft egy ausztriai központú olaj- és gázipari konszern egyik üzemanyagtöltő állomása a főváros XIII. kerületében a Váci út 95. szám alatt. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is biztosított az üzemanyagellátás Magyarországon – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) az MTI-vel szombaton.

A közleményben azt írták: a sajtóban megjelent hírekkel szemben a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása ellenére biztosított Magyarország üzemanyagellátása. Magyarországon nincsen ellátási probléma, a hazai üzemanyagtermelés és a készletek elegendőek arra, hogy kiszolgálják a lakosság igényeit – hangsúlyozták.

A tárca kiemeli: a magyar benzinkutakon folyamatosan biztosított az ellátás, a hazai üzemanyagtermelés és a készletek fedezik a lakossági igényeket. Magyarország jelentős stratégiai tartalékokkal is rendelkezik, amelyek vészhelyzet esetén felhasználhatóak.

A Világgazdaság című lap pénteken iparági forrásokra hivatkozva azt írta, az osztrák OMV schwechati finomítóját az üzem leállásával járó rendszeres karbantartása után nem tudják időben újraindítani. Az OMV-t érintő problémáról ITT írtunk.