Az MSZP ingyenessé tenné a strandokat

Az MSZP ingyenessé tenné a strandokat

A Bercsényi strand Balatonakarattyán (Fotó: Wikipedia, Derzsi Elekes Andor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az önkormányzatok kompenzálása mellett ingyenessé kellene tenni a szabad vizek melletti strandokat Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, országgyűlési képviselője szerint. Követendő példaként említette azt a nemrégiben hozott horvát törvényt, mely megtiltja, hogy a tengerpartért pénzt szedjenek – írta a párt vasárnapi közleményében.

Molnár Zsolt vasárnapi, Zamárdiban tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az, hogy az önkormányzatok rossz költségvetési helyzetükkel vagy a strand fenntartási költségeivel indokolják a díjszedést, nem magyarázat, hiszen az ország minden részén nehéz helyzetben vannak az önkormányzatok, és ennyi erővel pénzt szedhetnének a hegyekben elhelyezkedő települések is a kirándulóktól az út fenntartási költségeire hivatkozva.

Példaként azt említette, hogy a szomszédos Horvátországban olyan törvény született nemrég, mely megtiltja, hogy a strandokon az Adriai-tengerbe való bejutásért pénzt szedhessenek, mindenki számára biztosítani kell az ingyenes fürdőzést. Az MSZP törvényjavaslatot fog benyújtani ősszel, amely többek közt állami kompenzációt biztosítana az önkormányzatok az strandok díjmentességéért.

 

Címkék: strand, Balaton, MSZP