Az NNK figyelmeztet: ezen a nyolc településen veszélyes a levegőminőség

Az NNK figyelmeztet: ezen a nyolc településen veszélyes a levegőminőség

(Fotó: Thanate Tan/Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyolc településen veszélyessé vált a levegő minősége – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

Azok szerint öt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen: Miskolcon, Putnokon, Kazincbarcikán, Oszláron és Sajószentpéteren veszélyes a levegőminőség. Ugyancsak veszélyes a levegőminőség Nyíregyházán, Debrecenben és Pécsett.

A második legrosszabb, tehát „egészségtelen” kategóriába sorolták az alábbi városokat: Százhalombatta, Tatabánya, Várpalota, Ajka, Eger, Győr és Hernádszurok.

„Kifogásolt” a levegő minősége Veszprémben, Székesfehérváron, Budapesten, Tökölön, Dorogon, Vácon, Kecskeméten, Szolnokon és Salgótarjánban. A térképen jelezték, hogy egészségtelen a levegő minősége Ajkán, Várpalotán, Győrben, Tatabányán, Százhalombattán, Egerben és Hernádszurdokon