Azonnali fertőtlenítés a Kamaraerdei Idősek Otthonában

Azonnali fertőtlenítés a Kamaraerdei Idősek Otthonában

Fertőtlenítés a Kamaraerdei Idősek Otthonában (Fotó: koronavirus.gov.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen 29-en fertőződtek meg a Kamaraerdei Idősek Otthonának két telephelyén. Egy gondozott elhunyt.

Azonnali fertőtlenítést végez a XI. kerületi kormányhivatal a Kamaraerdei Idősek Otthonában – ezt a koronavírus-járványról tájékoztató kormányzati oldalon közölték.

A Főpolgármesteri Hivatal csütörtök este jelezte egy közleményben, hogy a fővárosi fenntartásban álló intézményben összesen 29-en fertőződtek meg a koronavírussal: a Kamaraerdei úti otthonban 13 gondozott és 2 dolgozó, a Rupphegyi útiban pedig 12 gondozott és 2 dolgozó. Jelenleg is 24-en vannak kórházban, többségük tünetmentes, illetve enyhe tüneteik vannak. Egy idős beteg ugyanakkor a kórházba szállítást követően elhunyt.

A koronavirus.gov.hu oldalon megjelent tájékoztatóban azt írták, hogy a gyanú szerint a vírust egy gyógytornász vitte be az otthonba, aki 30 gondozottnak tartott gyógytornát. 

Orbán Viktor miniszterelnök is beszélt szokásos pénteki rádióinterjújában is a történtekről, kiemelve, hogy az intézmény a fővároshoz tartozik, ezért Karácsony Gergely főpolgármesternek kell tennie a dolgát és elvégezni a feladatát. – A Kamaraerdei úti idősotthon nem olyan mint egy biciklisáv felfestése, nem babra megy a játék, kellő komolyságot kérek mindenkitől – fogalmazott a kormányfő.