Azonosították a Hableányról felhozott holttestet

Azonosították a Hableányról felhozott holttestet

A hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelésének munkálatait segítő dél-koreai mentőcsapat tagjai a Margit hídnál kiépített pontonon 2019. június 3-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Margit hídnál hétfőn megtalált női holttest is a múlt szerdán elsüllyedt Hableány turistahajó utasa volt – közölte a rendőrség kedden a honlapján. A rendőrség azt írta, a Dunából kiemelt holttest azonosítása megtörtént, az eddig eltűntként keresett nő a hajóbaleset kilencedik dél-koreai áldozata. A hatóságok továbbra is keresik az eltűnteket a Duna teljes déli szakaszán – tették hozzá.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) hétfőn azt közölte, hogy a délelőtti felderítő merülés során a magyar búvárok megtaláltak egy holttestet, amelyet később a koreai búvárok hoztak felszínre.

Szerda este, nem sokkal 21 óra után a dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó a Margit hídnál összeütközött a Viking szállodahajóval. A Hableány másodpercek alatt elmerült. Az elsüllyedt turistahajón 35-en tartózkodtak: 22 nő, 12 férfi és egy gyermek. A kapitányon és a matrózon kívül a többiek turisták, illetve idegenvezetők.

Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Hétfő este a rendőrség azt írta, a hajóbaleset áldozataként azonosítottak a Duna Bács-Kiskun megyei szakaszán, Hartánál egy férfiholttestet is.

A Hartánál hétfőn megtalált férfiholttest egy hatvanas éveiben járó dél-koreaié, aki eltűnt a dunai hajóbalesetben; a Margit hídnál, az elsüllyedt hajó közeléből felhozott holttest pedig egy nőé – közölte a szöuli külügyminisztérium kedden.

Hétfőn elterjedt, hogy több holttestet is találtak Ercsinél, ezt azonban a rendőrség cáfolta. A Terrorelhárítási Központ sajtótájékoztatóján pedig ismertették a Hableány kiemelésének lehetséges menetét.