Bár börtönbüntetésre ítélték, mégis vezérigazgató marad Hajdú Péter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is Hajdú Péter marad a Life TV-t és az Ozone TV-t működtető Media Vivantis Műsorszolgáltató Zrt. vezérigazgatója – közölte a cég egyetlen mondatos válaszában a Média1 megkeresésére.

A portál azt követően érdeklődött a jelenleg Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos volt felesége érdekeltségében lévő Media Vivantis Zrt.-nél, hogy a bíróság hétfőn elítélte Hajdú Péter televíziós producert, mert saját vállalkozásában fiktív számlák segítségével nagy összegre elkövetett költségvetési csalást és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználását valósította meg 280 millió forinttal megkárosítva ezzel Magyarország központi költségvetését. (Az ítéletet megelőzően a kárt megfizette.)

Az egy év hat hónapos börtönbüntetés végrehajtását azonban négy évre felfüggesztették, így Hajdúnak nem kell börtönbe vonulnia, viszont 5 millió forint pénzbüntetést fizetnie igen.

A Média1 által megkérdezett ügyvéd a Polgári Törvénykönyv idevágó rendelkezésére (3:22.§ (4) b) hivatkozva úgy véli: Hajdú nem maradhatna a médiaszolgáltató élén, sőt semmilyen cég élén sem tölthetne be vezérigazgatói pozíciót, illetve bármiféle vezető tisztségviselői állást még akkor sem, ha a börtönbüntetést felfüggesztette a bíróság. Persze az is elképzelhető, hogy a bíróság már előre mentesítette ez alól Hajdút. 

Röviddel a cikk megjelenését követően Hajdú Péter a Blikkel közölte, a bíróság előzetesen mentesítette a következményektől, így nincs eltiltva a cégvezetéstől.

Megkérdeztük Bálint Istvánnét, aki az e-cégjegyzék tanúsága szerint a Media Vivantis Műsorszolgáltató Zrt. képviseletre jogosult igazgatósági tagja, azaz vezető tisztségviselője – és egyben Bicske város fideszes polgármestere –, nem gondolja-e, hogy rossz fényt vet a részvénytársaságra, hogy az ítéletet követően is vezérigazgató marad a többek között költségvetési csalásban bűnösnek talált és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Hajdú Péter. Bálintné elmondta, nem akar a Magyar Hangnak semmit mondani, illetve hogy egyébként sem ő az illetékes ebben az ügyben.