Egy év hat hónap börtönt kapott Hajdú Péter – négy évre felfüggesztve

Egy év hat hónap börtönt kapott Hajdú Péter – négy évre felfüggesztve

Fotó: Hajdú Péter Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindössze egyetlen tárgyalási nap alatt véget ért, megegyezéssel zárult Hajdú Péter producer, showman büntetőügye, amely nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult.

A megegyezés azt jelenti, hogy a vádlottak, Hajdú Péter és két társa, az első tárgyalási nap előtt megállapodtak a vádat képviselő ügyészséggel abban, hogy milyen büntetést tart mind az ügyészség, mind Hajdú Péterék elfogadhatónak. A Fővárosi Törvényszék a mai első és egyben utolsó tárgyalási napon jóváhagyta az ügyészségnek vádlottakkal kötött egyezségét. Az ítélet ezek után már jogerős is.

Az ítélet szerint az I. rendű vádlott a kft.-je nevében benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák áfatartalmának jogosulatlan levonásba helyezésével több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Ezen cselekményéhez a II. rendű vádlott a fiktív számlák rendelkezésre bocsátásával, míg a III. rendű vádlott – több mint 115 millió forint erejéig – színlelt szerződések aláírásával nyújtott szándékos segítséget. A bűncselekménnyel okozott kárt az I. rendű vádlott a későbbiekben befizette a NAV-nak.

Hajdút, aki az első rendű vádlott volt, 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 5 millió forint pénzbüntetésre, a II. rendű vádlottat 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 500 ezer forint pénzbüntetésre, a III. rendű vádlottat pedig 1 év – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A showmant az ítéletet követően a Blikknek sikerült nyilatkozatra bírnia. Hajdú Péter szűkszavúan annyit mondott a bulvárlapnak, hogy „annak érdekében, hogy ne kelljen évekig bíróságra járnom, beismertem az ellenem felhozott vádakat már az év elején, és az utolsó fillérig mindent visszafizettem a költségvetésnek, ezzel részemről lezártnak tekintem az ügyet.”.

Hajdú jelenleg Mészáros Lőrinc válófélben lévő felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix két televíziócsatornájánál, a Life Tv-nél és az Ozone Tv-nél vezérigazgató. Lapunk a nyáron cikksorozatban mutatta be az ügy részleteit.