Bíróság előtt a Borkai jachtozásán feltűnő ikerlányok

Bíróság előtt a Borkai jachtozásán feltűnő ikerlányok

Borkai Zsolt hölgyek társaságában a luxusjachton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bíróság elé álltak a Borkai Zsolt-féle jachtbotrányban megismert ikerlányok – az Index számolt be a szerdai előkészítő tárgyalásról. Költségvetési csalással vádolják őket, az ügyészség szerint ugyanis a vállalkozóvá válásukat segítő programban kapott vissza nem térítendő támogatást nem megfelelően, nem a vállalkozói tevékenységükhöz köthetően használták fel. Ők ketten – K. Csenge és K. Lili – az első- és másodrendű vádlottak, míg édesanyjuk a harmadrendű, aki a vád szerint a saját vállalkozását felhasználva valótlan tartalmú számlákat állított ki nekik.

Az előkészítő ülést végül elnapolták, mert az ikerlányoknak nem volt védőjük és kérték, hogy a bíróság kirendeljen számukra vagy meghatalmazhassanak az ügyükben eljáró ügyvédet.

Az ikerlányok Borkai Zsolt szexbotrányával együtt kerültek a hírekbe. Emlékezetesek a 2019-es önkormányzati választásokat megelőzően Az ördög ügyvédje nevű blogon megjelent felvételek, ahol Győr akkor regnáló polgármestere és ügyvédtársa egy hajón mulat lányok – a szerző állítása szerint prostituáltak – társaságában. A botrány ellenére Borkai Zsolt akkor megnyerte az önkormányzati választást, nem sokkal később azonban lemondott posztjáról. Most, 2024-ben újra elindul a polgármesteri posztért.