Bodolai kilépett az LMP-ből és visszaadta NVB-megbízatását

Bodolai kilépett az LMP-ből és visszaadta NVB-megbízatását

Szombathy Pál, Bodolai László és Sztankóczy András az Index szerkesztőségi ülésén (Fotó: Bődey János/Index)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Index körüli botrányok miatt a figyelem középpontjába került Bodolai László már nem az LMP tagja – írja a hvg.hu

A portál megkereste a parlamenti párt sajtóosztályát, ahonnan azt az információt kapták, hogy Bodolai kilépett az LMP-ből, és egyúttal visszaadta a Nemzeti Választási Bizottságban (NVB) betöltött megbízatását is.

Ezzel a párt megerősített a Válasz Online értesülését, miszerint Bodolai már valóban nem tagja az NVB-nek, ahová az LMP delegálta.

A lap akkor azt is írta, hogy Bodolai a Tilos Rádióból is kikerült az Index körül történtek miatt. A rádió később azt közölte: kuratóriumuk valóban megbeszélte Bodolaival, hogy jobb, ha egy ideig szünetelteti a műsorait, de nem foglalnak állást ellene, és továbbra is a csapat tagja marad.

Bodolai volt az, aki Dull Szabolcs Index-főszerkesztőt először a cég igazgatótanácsából rúgta ki, majd visszavonta főszerkesztői megbízatását, mondván, üzleti titkokat szivárogtatott ki. E lépések nyomán az Index szinte valamennyi újságírója felmondott.

Címkék: LMP, Index, NVB, Bodolai László