Borult idő, hózápor, fagypont alatti hőmérséklet: barátságtalan csütörtök elé nézünk

Borult idő, hózápor, fagypont alatti hőmérséklet: barátságtalan csütörtök elé nézünk

Havazás Nyíradonyban 2021. január 15-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kezdetben borult lesz az ég, majd napközben északnyugat felől elkezd szakadozni, csökkenni a felhőzet, és az ország nyugati felében felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel csütörtökön – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. Azzal folytatták, a reggeli, kora délelőtti órákban a Délkelet-Alföldön is megtörténik a halmazállapot-váltás, ezzel együtt pedig az egybefüggő csapadék is egyre inkább a keleti országrészre szorul vissza, majd kora délután ott is megszűnik.

Ugyanakkor a délután folyamán a Tisza vonalának tágabb környezetében hózáporok kialakulhatnak. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérik erős, a Dunántúlon, illetve az északkeleti megyékben viharos lökések. A friss havat nagy területen hordhatja a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -6 és +5 fok között várható. A hőmérséklet az ország nagy részén a reggeli órákban éri el maximumát, délutánra már a Délkelet-Alföldön is fagypont alatti értékekre számíthatunk.

Az Időkép arról írt, csütörtökön erős hidegfronti hatás várható, a markáns lehűlés sokak szervezetét megviselheti: fejfájás, görcsös panaszok, keringési problémák léphetnek fel, ingadozhat a vérnyomás. A viharossá fokozódó szél tovább fokozhatja a panaszokat, ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki, valamint jelentősen csökkentheti a hőérzetet. A csapadékos tájakon a kopásos eredetű fájdalmak is felerősödhetnek.