Budapesti konszenzus: a 3-as metró légkondicionálását fizessék az oroszok

Budapesti konszenzus: a 3-as metró légkondicionálását fizessék az oroszok

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 3-as metró vonalának Dózsa György úti állomása felújítás után. (Fotó: MTVA / Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A budapestiek több mint fele elégedett Karácsony Gergely főpolgármester tevékenységével, de nagyon erős a pártpreferencia szerinti kilengés – derül ki a Publicus Intézet friss, a Népszava megbízásából készített közvélemény-kutatásából.

A Fidesz táborának 87 százaléka elégedetlen vele, míg az ellenzékiek nagy többségének tetszik, amit látnak. Hasonló a megoszlás arra a kérdésre is, hogy újraválasztanák-e.

A kutatásból az is kiderült, hogy a fővárosiak 59 százaléka szerint az Orbán-kormány és a korábbi Tarlós István féle városvezetés a felelős a 3-as metró vonalán közlekedő szerelvények silány minőségű felújításáért. A legkevésbé a kormánypárti szavazók okolják a Fideszt és Tarlósékat, de a többségnek nincs tippje arra, hogy akkor ki lenne a felelős. Az ellenzéki pártokra voksolók 34-55 százalékban hibáztatják Orbánékat és 32-61 százalékban Tarlósékat. Budapest jelenlegi városvezetését a válaszadók alig 8 százaléka teszi felelőssé a történtekért.

Ismert, a választások óta sorra derülnek ki a hibák, amelyek miatt a BKV pert indított az orosz Metrovagonmas ellen.

A megkérdezettek csaknem háromnegyede jónak tartja azt az ötletet, hogy a kötbérből szereltessen légkondicionálót a szerelvényekbe, és csupán 4 százalékuk oldaná meg másként.