Csák Jánosnak nem tetszett, mikor megkérdezték, mégis milyen munkát végez a Fudan alapítványa

Csák Jánosnak nem tetszett, mikor megkérdezték, mégis milyen munkát végez a Fudan alapítványa

Csák János Tusványoson (Fotó: Csák János / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába szeretett volna felvilágosítást kapni Csák Jánostól az RTL riportere a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány munkájával kapcsolatban Tusványoson. Bár a kulturális és innovációs miniszter egyben az alapítvány kuratóriumának elnöke is, válaszadás helyett inkább más újságíró kérdésére kezdett válaszolni. 

A felvetésre, hogy miért nem lehet megtalálni az alapítványt, Csák azt állította, hogy meg lehet, csak meg kell nézni a címtáblát, ott vannak a hatodik emeleten. – Az az újságíró, aki odament az direkt nem akarta...– tette hozzá. Ekkor az RTL riportere jelezte, hogy ő volt az említett újságíró, a miniszter azt mondta, akkor elküldi az egyik munkatársát, „és meglátja majd, ott van az ajtóra kitéve a cégér. Mondja a következőt”. A riporter ugyanakkor továbbra is ragaszkodott ahhoz, hogy a politikus mondja el, milyen munkát végez a Fudan alapítványa, ami miatt végül Csák az alábbival rázta le őt: „Előkészítést. De ez most egy kulturális rendezvény. Itt vannak azok az emberek, akik Erdélyben érdeklődnek az iránt, hogy hogy tud a magyar kormány az itteni magyar családokon, az itteni gazdasági növekedésen segíteni. Most idejön nekem egészen másokat kérdezni. Menjünk haza és ott megkérdezi, jó?”. Az újságíró ezen a ponton hiába jelezte, hogy Csák Magyarországon soha nem áll rendelkezésükre, a politikus más kérdéseire kezdett válaszolni inkább.