Csavarhúzóval rabolt ki egy idős nőt egy tizenéves fiú Erzsébetvárosban

Csavarhúzóval rabolt ki egy idős nőt egy tizenéves fiú Erzsébetvárosban

Csavarhúzóval rabolt a tinédzser (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A budapesti rendőrök őrizetbe vették azt a tizenéves fiút, aki a gyanú szerint szilveszter napján rabolt ki egy idős nőt Erzsébetvárosban – számolt be róla a police.hu kedden.

Mint írták, a rendelkezésre álló adatok szerint egy 16 éves fiú pénzt követelt egy idős asszonytól a hetedik kerületben még december 31-én, aki ennek nem tett eleget, hanem tovább ment. A fiú ekkor utána eredt, majd egy csavarhúzót a nő oldalához szorítva annak táskáját követelte, miközben kivette belőle a telefont és elmenekült. Az idős nő csak később vette észre, hogy a készülék eltűnt, támadója azonban a táskájában hagyta helyette a szerszámot.

A fiatalt a BRFK Közrendvédelmi Főosztály járőrei január 2-án 2 óra körül a VIII. kerületi Baross téren elfogták, és a VII. kerületi kapitányságra állították elő. A nyomozás adatai szerint a fiú a bűncselekményből származó mobilt értékesítette, az érte kapott pénzből pedig vidékre, majd újra a fővárosba utazott, közben elköltve a pénzt. Az elfogásakor nála talált iratok alapján feltehető, hogy nem sokkal elfogása előtt egy VII. kerületben parkoló autó forgalmi engedélyét is eltulajdonította, hogy azt eladja.

A nyomozók a fiatalt rablás bűntett, valamint okirattal visszaélés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsított a bűncselekmények elkövetését elismerte, ám érdemi vallomást nem tett. A rendőrök a fiút őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.