Cserben hagyó rendőrök: titkolják a fegyelmi eljárás eredményét

Cserben hagyó rendőrök: titkolják a fegyelmi eljárás eredményét

A baleset helyszíne az óbudai Flórián tér sarkán (Fotó: György Zsombor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Súlyos baleset helyszínéről hajtott el segítségnyújtás nélkül egy rendőr páros még ősszel Óbudán. Az esetről akkor a Magyar Hang is beszámolt, miután az esetnek magunk is szemtanúi voltunk. Az ütközés szeptember 8-án, este 9 óra körül történt, az egyik jármű vezetője vélhetően nem vette észre a piros lámpát, így az Árpád híd felől Budára érkezők elé hajtott, majd összecsapódott egy másik kocsival. Az autók többször megpördültek, súlyosan roncsolódtak, alkatrészeik szanaszét repültek.

Teljesen véletlenül járt arra egy mentőautó, kétfős személyzettel, ők a balesetet észlelve azonnal megálltak, s elkezdték a sérültek ellátását. A híd felől érkező jármű vezetője – csodával határos módon – épen szállt ki kocsijából, a másikba azonban beszorultak az utasok, meg is sebesültek, az anyósülésen utazó hölgy láthatóan sokkos állapotba került.

Miközben a segíteni próbáló autósok egyike a 112-t hívta, mások a szétrepült alkatrészeket takarították el az úttestről, egy arra járó rendőrautó a törmelékeken áthajtva egyszerűen tovább haladt. (A Skoda járőrautó aligha másik esethez sietett, megkülönböztető jelzést nem használt.) A baleset súlyosságát jelzi, hogy később három tűzoltóautó és egy további mentőegység érkezett a helyszínre.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, hogy a történtek nyilvánosságra kerülése után a cserben hagyó rendőrökkel szemben a budaörsi rendőrkapitányság vezetője folytatott le fegyelmi eljárást. Az illetékes sajtóosztálytól azonban hiába akartuk megtudni ennek eredményét. Újbóli megkeresésünkre is csak annyit válaszoltak, hogy „a fegyelmi eljárás eredménye nem nyilvános”.