Csintalan Sándor elmondta, kik akarták megbuktatni Horn Gyulát

Csintalan Sándor elmondta, kik akarták megbuktatni Horn Gyulát

Csintalan Sándor és Szerető Szabolcs a Kompország felvétele előtt (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hát jó, most elárulom kik akarták megbuktatni Horn Gyulát – mondta Csintalan Sándor Kompország című műsorunkban. Kijelentette: Konrád György író volt az, aki Izraelben, a magyar nagykövetségen lépett elé a nagykövet közvetítésével, és mondta el neki, hogy a miniszterelnököt el kell távolítani. Állítása szerint puccs végrehajtása után Kósáné Kovács Magdát nevezték volna ki kormányfőnek. Csintalan megnevezett két MSZP-st is, akik szerinte sokat tettek azért, hogy Horn Gyula megbukjon: az egyik Békesi László akkori pénzügyminiszter, a másik Vitányi Iván képviselő volt. Szerinte az SZDSZ akarta megbuktatni Hornt, de párton belül is voltak olyanok, akik ezen dolgoztak.

Elmesélte azt is, hogyan lett ő központi figura az MSZP-ben. – Amikor 1990-ben súlyos vereséget szenvedett a párt a választásokon, mindenki elhagyta az MSZP-t, aki csak bizniszt látott benne. A párt megtisztult, és nekem ez tetszett – mondta. Feladata az új nomenklatúra kialakítása volt. Horn Gyula legnagyobb hibájának nevezte, hogy a 94'-es választás után hagyta, hogy ezek az alakok visszafoglalják a pártot, és elfoglalják a döntéshozatalt.

Beszélt arról, milyen családi traumák vezettek oda, hogy pont az akkori hatalomhoz, annak kommunista ideológiájához került közel. - Az apai nagyapám, ez az embernek nem nevezhető lény egy nyilas gazember volt, aki megölte a nagyanyámat, 17 gyermekét pedig 8-9 éves korukban cselédnek adta - mesélte. Amikor nagyapja haldoklott, apjával mégis meglátogatták. – 16 éves voltam. Megkérdezte, KISZ tag vagyok-e, mire mondtam, hogy igen. Erre felkapta az ágya mellett álló baltát, és felém dobta. Néhány centire ment el a fejemtől – emlékezett vissza. Csintalan kijelentette azt is, szerinte a magyar parlament négyötöde náci. „A párhuzam is adja magát: Horthy kiengedte a börtönből Szálasit, tekintetes asszony pedig szabadon engedte Budaházyt”.

A teljes interjút itt nézheti meg!