Csoda a Fejér megyei kisvárosban – A négynapos hosszú hétvégén nyertes pályázatot írtak a tervezők

Csoda a Fejér megyei kisvárosban – A négynapos hosszú hétvégén nyertes pályázatot írtak a tervezők

Bicskei Egészségügyi Központ pályázati anyagának előterjesztése (Forrás: Molnár Dániel Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár igennel szavazott a bicskei Egészségügyi Központ fejlesztését tervező cég kiválasztására kiírt pályázat eredményhirdetésekor, azért néhány furcsaságról beszámolt a közösségi médiában Molnár Dániel, a Momentum önkormányzati képviselője.

A város szempontjából fontos létesítmény tervezésére kiírt pályázat elkészítésére gyakorlatilag alig volt ideje a két pályázónak, hiszen a nemzeti ünnep előtti napon, augusztus 19-én írták ki a pályázatot, és a négynapos hosszú hétvégét követő hétfőn augusztus 24-én délután háromkor már le is járt a pályázati határidő. Két cég azért fáradságot nem kímélve, árban alig különböző ajánlatot tett. A nyertes mindössze 0,75 százalékkal kért kevesebbet szolgáltatásáért, mint a vesztes. Az nem derül ki a bejegyzésből, hogy a tartalom is hasonló volt-e.

Facebook-bejegyzésében a következőket írja a politikus:

„A mai napot rendkívüli, nyílt testületi üléssel kezdtük a Városházán reggel 8-kor. Előzetesen egy napirendi pont volt az asztalon, az Egészségügyi Központ felújítását és fejlesztését megtervező cég kiválasztása.

A beszerzési eljárást a BMSK Zrt., egy állami cég folytatta le az önkormányzat megbízásából. Az eljárás érdekessége, hogy a meghívásos pályázatra az ajánlatkérőt augusztus 19-én küldték ki, augusztus 24-i leadási határidővel. A hosszú hétvégén is lázas munkát végző tervező cégek szerencsére ilyen furcsa határidőnek is meg tudtak felelni, így a szükséges két érvényes árajánlat időben beérkezett. A nyertes ajánlat nettó 67.000.000 Ft, a másik érvényes ajánlat 67.500.000 Ft volt. Az ülésen felvetettem, hogy vajon tényleg elég profi munkát végez-e a BMSK Zrt. a fentiekre való tekintettel, de erre érdemi választ nyilván nem kaptam.

Ennek ellenére az Egészségügyi Központ fejlesztése minden bicskei polgár elemi érdeke és mivel ezt a különös beszerzési eljárást nem az önkormányzat folytatta le, ezért igennel szavaztam az előterjesztésre.”

A bejegyzéshez mellékelt fotó szerint a Paulinyi & Partners Zrt. volt a nyertes ajánlattevő.