Csoport szerveződik a nemzeti konzultáció meghekkelésére

Csoport szerveződik a nemzeti konzultáció meghekkelésére

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő összetép egy nemzeti konzultációs ívet napirend előtti felszólalása közben az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. november 13-án (MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Meghekkelnék” egy Facebook-csoport tagjai a magyar kormány által meghirdetett nemzeti konzultációt. Az ismeretlen kezdeményezők azt javasolják, hogy minden olyan szavazó, aki kormányváltást szeretne, a kérdőívet kitöltetlenül küldje vissza. Ám ne a Fidesznek, hanem valamelyik ellenzéki pártnak juttassák vissza. A kérdőíveket az ellenzéki pártoknak kellene összegyűjteniük, szerintük ezzel lehetne demonstrálni, hogy azok vannak többségben, akik változást szeretnének.

A csoport leírása helyenként furcsa megfogalmazásokat és pontatlanságot is tartalmaz. A nemzeti konzultációs kérdőíveket ugyanis nem a Fidesznek, hanem a kormánynak kell visszaküldeni. Annak visszajuttatása pedig csak arra a címre ingyenes, amely azon szerepel. Ezzel együtt is a csoporthoz már 13 ezer 378-an csatlakoztak.

Az újabb nemzeti konzultációt a Fidesz-KDNP balatonfüredi zárt frakcióülésén jelentette be a képviselőknek Orbán Viktor miniszterelnök. A témák között a börtönkártérítések, a gyöngyöspatai szegregáltan oktatott cigányoknak megítélt kártérítés ügyei is szerepelnek. Az előző héten a Kormányinfón pedig azt közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy öszesen kilenc kérdés lesz a kérdőíven, ám hogy pontosan mit kérdeznek majd, azt egyelőre nem jelentették be. A konzultációs íveket várhatóan márciusban kell majd visszaküldeni a kormánynak.

https://www.facebook.com/groups/2980476498686291