Demeter Szilárd is bekerült a Mol-Új Európa Alapítványba

Demeter Szilárd is bekerült a Mol-Új Európa Alapítványba

Demeter Szilárd (Fotó: Halász Nóra/Magyar hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója az ATV Egyenes beszéd című műsorában jelentette be, hogy kik kapnak helyet a Mol-Új Európa Alapítványt irányító kuratóriumban. Így derült ki, hogy a Mol és a magyar állam alapítványának kuratóriumi elnöke Miklósa Erika operaénekesnő, és a tagok között van Molnár-Bánffy Kata kommunikációs szakember, Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Bacsa György, a Mol-csoport stratégiai ügyvezető igazgatója valamint Világi Oszkár, a Slovnaft vezérigazgatója.

A felügyelő bizottság elnöke Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott egykori szövetségi kapitánya lett, tagja még Janó Márk Ádám államtitkár és Szollár Domokos, a Mol-csoport kabinetfőnöke.

Hernádi kiemelte, hogy az alapítvány elnökeinek kiválasztásakor a szakmai kiválóságot tartották szem előtt. – Az Alapítvány célja közérdekű célok megvalósítása lesz kiemelten a sport, kultúra, egészségügy és környezetvédelem területén. Működéséhez elsődlegesen az alapítók által rendelt vagyon, azaz a Mol-részvények hozamát használja fel – magyarázta.

Demeter Szilárdról Hernádi azt mondta, hogy komoly változásokat hozott a kulturális életben, a PIM főigazgatója a változások embere, aki már „eddig is felzavarta az állóvizet”. Mint a Hvg.hu emlékeztet, Demeter nevéhez egy másik alapítvány, a 600 milliós alaptőkével indult Magyar Kultúráért Alapítvány is köthető.