Digitális oktatás: „A kormány által kiadott lista használhatatlan”

Digitális oktatás: „A kormány által kiadott lista használhatatlan”

Általános iskola Illusztráció: Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Index.hu arról ír, hogy miként telt a hétvége egy tanár számára, miután Orbán Viktor bejelentette, hogy hétfőtől zárva lesznek az iskolák és digitális oktatásra állnak át.

„Szombaton kaptunk egy levelet iskolánk vezetőségétől, hogy vasárnap délelőtt 10-kor üléseznek, utána mindenkit tájékoztatnak. Vasárnap délig én tehát nem csináltam semmi érdemit, összegyűjtöttem csak, hogy a következő héten melyik osztálynak milyen órákat terveztem. Egy iskolaközpontban dolgozom, magyar nyelv és irodalmat tanítok, 5 osztályban 120 diáknak. Arra vártam tehát, hogy vasárnap megmondják, mi legyen az az 1-2 online platform és maximum 4-5 program, amit használhatunk majd, hogy egységes legyen az iskola, és a diákoknak ne kelljen 15 különféle helyre regisztrálniuk. A kormány által kiadott lista használhatatlan” – írta a tanár a portálnak.

Vártam tájékoztatást arra vonatkozólag is, hogy milyen online jelenlétet várnak el tőlünk, hiszen tudom, hogy van olyan kollégám, aki képes lenne a heti 4-5 tanóráját a szokott időben online közvetíteni, és elvárná, hogy a diákok élőben kövessék. Ahol viszont csak egy laptop van két testvérre, vagy a szülő home office-ban dolgozik, esetleg a gyerekek egy szobában vannak, ott ez képtelenség.

Vasárnap délben azonban csak arról kaptunk értesítést, hogy össze kell gyűjtenünk azokat, akik elvinnék jövő héten a befizetett ebédjeiket, és azokat, akik felügyeletet kérnének.

Az Indexnek nyilatkozó pedagógus közölte, hogy végül a Google Tantermet használva létrehozott egy oldalt az osztálynak, és meghívta az osztályban tanító kollégáit. Többen rögtön csatlakoztak, üzenetet írtak a „falra”, és létrehozták a tantárgyi fülüket. – Mások ennek hatására, vagy tőlem függetlenül saját tantermet hoztak létre, és már fel is turbózták azokat feladatokkal – írta.

„A diákok egy szempillantás alatt csatlakoztak. A mondatelemzés témazáró kvízemet már öten ki is töltötték” – írta a pedagógus.

Címkék: oktatás, digitális