Dömötör Csaba megy Brüsszelbe

Dömötör Csaba megy Brüsszelbe

Dömötör Csaba (Fotó: Dömötör Csaba Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz Rogán Antal államtitkárát, Dömötör Csabát jelöli a nőverő botránya miatt lemondott Győrffy Balázs megüresedett európai parlamenti képviselői helyére.

A kormánypártoknál azt követően vált szabaddá egy mandátum, hogy Győrffy Balázs lemondott minden tisztségéről és távozott a közéletből, miután egy budapesti szórakozóhelyen megütött egy nőt. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja miatt indított eljárást Győrffy ellen, aki az eset után azt írta, „elfogadhatatlan és vállalhatatlan”, amit tett.

A Fidesz-KDNP 11 mandátumot szerzett a júniusi EP-választáson, a listájára az összesen megszerezhető mandátumok számával megegyező számú képviselőjelöltet, 21 főt jelölt a pártszövetség. Dömötör Csaba neve itt nem szerepelt. Dömötör az elmúlt 9 évben a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkáraként dolgozott, 2018 óta országgyűlési képviselő. Kormányzati megbízatását megelőzően több évig a brüsszeli Fidesz-delegáció munkáját segítette. Politikai pályafutása elején a Fidelitas külügyi kabinetét vezette, emellett két évig volt elnöke az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének.