Donáth Anna: Amikor Rogán Antal leteszi a lantot, a Mi Hazánk emeli fel

Donáth Anna: Amikor Rogán Antal leteszi a lantot, a Mi Hazánk emeli fel

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sötét időket idéz, ahogy a Mi Hazánk elnöke, egy politikai párt első embere indiai vendégmunkásokat szállító buszt üldöz – így reagált Donáth Anna, a Momentum korábbi és leendő elnöke a Facebookon arra, hogy Toroczkai László indiai vendégmunkásokat követett.

Az ügy előzménye, hogy Toroczkai László csütörtökön azon szörnyülködött: „már Bayer Zsolték Nagy-Magyarország Parkjában is vendégmunkások vannak”. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke és frakcióvezetője egy TikTok-videón mutatta be, ahogy egy autóban ülve üldöznek egy buszt, amely szerinte tömve van indiai vendégmunkásokkal. A busz utasai egy amerikai multinacionális vállalatnál dolgoznak, és egyikük arról beszélt, 8-9 hónapja laknak Magyarországon. A Mi Hazánk szerint ez botrány, amely jól mutatja, hogy „a magát nemzetinek hirdető Fidesz valójában a globális nagyvállalatok érdekeit hajtja végre, alacsonyan tartja a béreket, és lakosságcserét hajt végre”. A párt tudni véli, az indiaiak nem két évre terveznek, végleg Magyarországon maradnának. 

Donáth Anna szerint azonban „egy újabb társadalmi csoport elleni rasszista gyűlöletkeltés nem megoldás Magyarország gazdasági problémáira”, bár azt is tudni lehet, hogy a vendégmunkásokra épülő új fideszes gazdasági modell zsákutca. Úgy látja, a valódi felelős a magyar állampárt, amelyik jó pénzért árusítja ki saját országa munkahelyeit és természeti kincseit. Persze könnyebb a gyenge és védtelen munkásokat támadni – folytatja –, mint a valódi felelősökkel szembenézni. – De aki ilyet tesz, az morálisan nem sokban különbözik a gyűlöletkeltésből politikát építő Fidesztől – zárja bejegyzését az ellenzéki politikus.