Dörner György: volt korábban „konfliktus” a színházban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„2015 év évégén Mihályi Győző, valamint egy nem művészi dolgozó között volt konfliktus” – ezt Dörner György, az Újszínház vezetője írta Gy. Németh Erzsébetnek küldött levelében. A főpolgármester-helyettes a Facebook oldalán osztotta meg a dokumentumot.

Dörner György szerint „a dolgozó a helyzetet maga rendezte”, de azért a színház vezetője jobbnak látta, ha az érintett előadáson nem dolgozik.

Múlt hétvégén derült ki, hogy az Újszínház vezetése, konkrétan Dörner György levelet kapott a fenntartó Fővárosi Önkormányzattól, melyben azonnali tájékoztatást kértek egy, a színházban történt állítólagos szexuális visszaélésről. A hírek arról szóltak, hogy az eset 2016-ban történt. Habár akkor még nem voltak konkrét nevek, gyorsan kiderült, hogy Mihályi Győző az érintett. A színművész azt mondta, hogy az ominózus bejelentésnek egyetlen mondatát sem ismeri el, tiltakozik, rágalmazásnak és becsületsértésnek tartja.

Security Check Required

Az Újszínház később egy közleményben szögezte le, hogy hivatalos bejelentés színházukhoz sem akkor – vagyis a főváros által megjelölt 2016-ban –, sem azóta nem érkezett. Ezzel egybecseng, hogy Dörner György mostani megnyilvánulása egy 2015-ös ügyről szól.

– A sajtóban megjelent cikkek valóságtartalmát vitatjuk és visszautasítjuk. A bejelentő személye, valamint a bejelentés tartalma számunkra ismeretlen, mivel mi is a sajtóból értesültünk, hogy a fenntartó, valamint a Színházi Dolgozók Szakszervezete részére ilyen jellegű bejelentés történt – írták. Azt is közölték, hogy az Etikai bizottság a sajtóban megjelent vádak miatt vizsgálatot indít.

Egy másik vizsgálat is indult, Gy. Németh Erzsébet ugyanis felügyelőbizottsági vizsgálatot rendelt el az Újszínházat érintő zaklatási ügyben.