Édesanyja miatt támadják Magyar Pétert, az OBH elnöke figyelmeztette Erőss Mónikát

Édesanyja miatt támadják Magyar Pétert, az OBH elnöke figyelmeztette Erőss Mónikát

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar Péter arról posztolt a Facebookon, hogy a „rogáni propagandisták” támadják az édesanyját, Erőss Mónikát, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökhelyettesét, amiért azt mondta róla: segített neki a március 15-i tüntetés szervezésében. Magyar szerint ez kimerült annyiban, hogy „meghallgatta, támogatta, néha megölelte, biztatta és persze nagyon aggódott”, de jogosan felmerül a kérdés, hogy ha mégis több mindenben járult hozzá a tüntetéshez, az összeegyeztethetetlen-e az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettesi pozíciójával.

A NER-rel szembefordult jogász nemrég egy újságírói kérdésre azt mondta, hogy anyukája – akinek júliusban megszűnik a bírói megbízatása, mert eléri a bírói felső korhatárt – segített neki a március 15-i rendezvény előkészítésében. „Megpróbálják meggyalázni a 40 éves pályafutását és megkérdőjelezni a bírói függetlenségét” – írta. Az OBH a Telexnek azt írta: Erőss Mónika 2024. január 11. napjától szabadságát, illetve felmentési idejét tölti, mely időszakban munkát már nem végez. Hozzátették, Erőss Mónika felkereste az OBH elnökét, és arról tájékoztatta, hogy fia politikai tevékenységéhez segítséget nem nyújt, a március 15-i esemény szervezésében nem vett részt, „fiát édesanyaként, az otthoni feladatok átvállalásával támogatja”.

– Az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Senyei György felhívta elnökhelyettes asszony figyelmét arra, hogy az alaptörvény, továbbá a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvény alapján bírói szolgálati viszonyának fennállása alatt politikai tevékenységet továbbra sem végezhet – közölte az OBH. Magyar Péter posztjában azt írta, szerinte ennél az ügynél több kérdést felvet, hogy „az Országos Bírósági Hivatal elnöke a saját lakásán konyakozik a regnáló igazságügyi miniszterrel, miközben valószínűleg nem a gyeplabda szabályairól társalognak”. Ezzel kapcsolatban a hivatalnál azt válaszolták: „Varga Judit igazságügyi miniszter magánlátogatást tett az OBH elnökének családjánál, melynek keretében az OBH elnökének újszülött gyermekét látogatta meg”. Erőss Mónika elnökhelyettesi kinevezésekor egyébként még Varga Judit is megvédte anyósát.

Címkék: OBH, Magyar Péter