Nem mentek el az egri fideszesek a közgyűlésre, így nem nyilváníthatták őket méltatlannak

Nem mentek el az egri fideszesek a közgyűlésre, így nem nyilváníthatták őket méltatlannak

Mirkóczki Ádám (Fotó: Mirkóczki Ádám Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem mentek el a kormánypárti képviselők az egri rendkívüli közgyűlésre, amelynek egyetlen napirendi pontja az volt: „előterjesztés képviselők méltatlanságának megállapítására”. Csütörtök reggel tartottak zárt ülést a Telex cikke szerint, de hiába, a kormánypártiakon túl még ellenzéki hiányzó is akadt. A lap úgy tudja, a szabadságára hivatkozó momentumos politikus maradt távol. A közgyűlés így határozatképtelennek bizonyult, tíz főnek kellett volna jelen lennie, de csak kilencen voltak.

Az ülésen egyedüliként felszólaló Mirkóczki a Telexnek azt mondta, a történet 2020-ig nyúlik vissza, amikor is kiderült, hogy az előző városvezetés listázta, az önkormányzatban ki mennyire aktív, ki mennyire fideszes. Az erről szóló dokumentumokat az egyik alpolgármester szobájában találták meg. Mirkóczki így választási csalóknak kiáltotta ki, és lemondásra szólította fel a fideszes képviselőket. Az érintett politikusok becsületsértésért, rágalmazásért feljelentették őt, a Kúria viszont Mirkóczkit hozta ki győztesként.

A veszteseknek április 12-éig kellett volna kifizetniük a perköltségeket, ezt viszont nem tették meg, és a rendkívüli ülésre sem mentek el, hogy ezt megindokolják. Mirkóczki szerint a képviselők jogállásáról szóló egyik passzus szerint ha valaki a jogorvoslat kimerítése után, neki felróható okokból elmulasztja a bírósági döntés végrehajtását, akkor méltatlanná válik. A hat fideszes képviselőből öt érintett lehet ez ügyben. – Ha egy képviselő maga sem tartja be a Kúria döntéseit, milyen alapon szeretne másokra kötelező erejű szabályokat alkotni? – tette fel a kérdést Mirkóczki.

Címkék: Eger, Mirkóczki Ádám