Egészségügy: két helyettes államtitkárt is felmentettek hétfőn este

Egészségügy: két helyettes államtitkárt is felmentettek hétfőn este

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Pintér Sándor belügyminiszter kezet fog a Karmelita kolostorban 2023. február 24-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára felmentett két helyettes államtitkárt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn este – derült ki a Magyar Közlönyből.

Az egyik érintett, Tóth László, az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkár volt, míg Boér Gábor az egészségügy finanszírozásáért és fejlesztésért felelős helyettes államtitkárként dolgozott. A felmentés már a határozat megjelenésétől számítva másnap, vagyis keddtől, február 28-tól érvényes.

A felmentéssel egyidejűleg két új helyettes államtitkárt is kineveztek a belügyi tárcához, de hogy pontosan milyen területre, az nem derült ki a közlönyből. Annyi biztos, hogy március elsejétől tölti be a posztot Bidló Judit és Lengyel László. Bidló korábban a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő főigazgató-helyettese volt.