Egy fővárosi autós 70 helyett 140-nel száguldott

Egy fővárosi autós 70 helyett 140-nel száguldott

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A XVIII. kerületi rendőrök az illegális gyorsulási versenyek, a balesetek megelőzése és az extrém sebességtúllépések szankcionálása céljából tartottak közlekedésbiztonsági ellenőrzést – jelezte honlapján a police.hu hétfőn. 

Mint írták, járőreik 2023. augusztus 21-én hajnalban a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton tartottak mozgó sebességellenőrzést. A mérés során 2 óra 18 perc körül egy kisbusz a 70 km/h-ás megengedett legnagyobb sebesség helyett 141 km/h-val közlekedett. Az egyenruhások a járművet megállították, a vezetőjével szemben pedig közigazgatási bírságot és büntetőpontot is alkalmaztak. – A közlekedők biztonsága érdekében a továbbiakban is rendszeresen lehet számítani hasonló ellenőrzésekre – tették hozzá.

A gyorshajtás problémájára nemrég egy tragikus eset is felhívta a figyelmet: július elsején halálra gázoltak egy biciklist éjszaka az Árpád hídon. A tragédiát az okozta a rendőrség szerint, hogy spontán verseny alakult ki három személygépkocsi között. Az elöl haladó autó – egy 690 lóerős Mercedes – a Népfürdő utca vonalában megcsúszott, és elütötte a szalag- és csőkorlát mögött szabályosan közlekedő, 26 éves kerékpárost, aki a kórházba szállítása után meghalt. 

Címkék: gyorshajtás