Egy kutatás szerint a magyarok 56 százaléka hízott valamekkora mértékben a járvány alatt

Egy kutatás szerint a magyarok 56 százaléka hízott valamekkora mértékben a járvány alatt

(Fotó: i yunmai/ Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindössze a lakosság 28 százaléka vallja, hogy nem hízott meg valamennyit az elmúlt egy év alatt – derül ki a Pulzus Kutató Napi.hu megbízásából készített kutatásából. Mint kiderült, további 16 százalék állította, még fogyott is, azonban így is a magyarok 56 százaléka valamennyi pluszsúllyal jött ki a járványból.

Az eredmények szerint minden ötödik megkérdezett csak legfeljebb 2 kilóval lett nehezebb, 15 százalékuk 2-4 kilóval növelte a súlyát, tizedük 4-6 kilós, 11 százalékuk pedig 6 kilónál is nagyobb súlygyarapodásról számolt be.

Érdekesség, hogy míg a férfiak 15 százaléka szedett föl 6 kilónál is többet, a nők közül csak 7 százalék hízott ennyit. Különbség mutatkozott a lakóhely tekintetében is a válaszadók között: az átlagos 28 százalékkal szemben a budapestieknek csak 22 százaléka mondta, hogy egyáltalán nem hízott, ugyanakkor az átlag kétszerese volt körükben a súlyvesztők aránya (ez is 22 százalék). 

Címkék: koronavírus, elhízás