Egy magyar cég százezreket fizet dolgozóinak, ha beoltatják magukat

Egy magyar cég százezreket fizet dolgozóinak, ha beoltatják magukat

Képünk illusztráció. Oltóhely bejárata a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sántha Kálmán Szakkórházában kialakított oltóponton Nagykállóban 2021. október 29-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kötelezővé teszi a védőoltást a Dunaföldváron üzemelő Pannonia Bio vállalat, de cserébe több százezer forintos bónuszt ad dolgozóinak – tudta meg a Portfólió.

A laphoz eljutott, a társaság vezérigazgatója, Pavel Kudriavtcev által írt levélben az áll, hogy a cégvezető, hogy a társaság tulajdonosi köre, az összes igazgató és a menedzsment is teljeskörűen átoltott, azonban a vállalati beoltottsági arányt alacsonynak tartják. Emiatt november 15-től kötelező lesz az oltásfelvétele a dolgozóknak, továbbá bónuszt vezetnek be annak, aki felveszi a vakcinát.

Ennek jegyében nettó 175 ezer forintot fizet a cég az első vakcinadózis után, míg ugyancsak ugyanennyit a másodikért is, amit az előírt határidőn belül vesznek fel. Az sem marad ki a bónuszból, aki már korábban felvette a két oltást, ez esetben ugyanis a harmadik dózisért nettó 360 ezer forint a jutalom. A cikk szerint a maximálisan elérhető bónusz összege nettó 360 ezer forint.

A levélből arra is kitért, hogy azokat a munkavállalókat, akik január elsejéig nem veszik fel az oltást, fizetés nélküli szabadságra küldik. Ez a rendelkezésre azokra nem vonatkozik, akiket valamilyen egészségügyi okból nem lehet beoltani.