Eladó a siófoki Hotel Móló is

Eladó a siófoki Hotel Móló is

Balatoni hajózás (Forrás: Bahart Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tovább árulja tóparti ingatlanjait a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart): az elmúlt egy hónapban a cég darabonként valamivel több, mint egymilliárd forintért kínálta eladásra balatonszemesi, illetve balatonboglári kempingjeit, november 11-től pedig egy hónapon át a siófoki Hotel Mólóra licitálhatnak az érdeklődők – írja a Népszava.

A pályázati kiírás alapján a Hotel Móló kikiáltási ára 1,56 milliárd forint. 

A szálloda két helyrajzi számon található, az egyik ingatlana háromszintes, liftes, 37 kétágyas szobával, 130 fős étteremmel, panoráma terasszal, étteremmel, konyhával, bárral. A másik pedig a hotel saját strandja wellnesszel, gyerekmedencével.

A közvetlen vízparti terület valamivel több, mint 5600 négyzetméter, a majdani vevő viszont csak elvileg öt év múlva örülhet igazán a befektetésének, ugyanis a jelenlegi bérlő 2025 év végéig érvényes szerződéssel rendelkezik. – állítja a portál.

A Bahart tulajdonosai részben a part menti önkormányzatok, de tavaly óta többségi tulajdonosa a Rogán Antal irányította állami Magyar Turisztikai Ügynökség, így az önkormányzatoknak már nehezen tudják érvényesíteni az érdekeiket. A Bahart azóta bejelentett egy átszervezési tervet, amelyben több kikötőt bezárnak vagy bérbe adnak, és privatizálnak egyes értékes területeket.