Elhunyt a Fidesz szekszárdi önkormányzati képviselője

Elhunyt a Fidesz szekszárdi önkormányzati képviselője

Szekszárd belvárosa, a Garay tér (Fotó: Vlastito djelo/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több hónapos betegség után elhunyt Csillagné Szánthó Polixéna, a Szekszárd 4-es körzetének önkormányzati képviselője, aki a Fidesz–KDNP színeiben szerzett mandátumot – tudatta a Tolnai Népújság szerdán.

Csillagné Szánthó Polixéna Berettyóújfaluban született, szekszárdi születésű férjével és három fiával 1987-ben költözött Szekszárdra, s ő volt az első, aki a Babits-iskolában angolt tanított. Két évtizeden át állt a katedrán. A 2006-os önkormányzati választáson a Fidesz–KDNP jelöltjeként, Szekszárd 4-es körzetében képviselőnek választották. Ő lett a közgyűlés Művelődési és Oktatási Bizottságának elnöke, tagja a Szociális és Egészségügyi és a Sport-, Ifjúsági és Civil Szervezetek Bizottságnak. A következő két ciklusban ő volt a Humán Bizottság elnöke, 2019 decemberétől pedig a közgyűlés Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottságának tagja – írta nekrológjában a lap.

A 2019-es önkormányzati választáson bár szoros csatában a fideszes Ács Rezső nyerte a polgármesteri címet, de az ellenzéki Éljen Szekszárd frakció egy fős többségbe került a közgyűlésben. Ebben a helyzetben 2021-ben állt be változás, amikor a listáról bejutott Zaják Rita elhagyta az ellenzéki frakciót, megszüntetve annak többségét, majd Ács Rezső tanácsnoki címet adott neki, ő pedig együtt szavazott a Fidesszel, biztosítva a szavazattöbbséget. Ez a többség Csillagné Szánthó Polixéna halálával most megszűnt, a körzetben pedig időközi választást kell majd kiírni.