Elhunyt a ralibalesetben megsérült kislány

Elhunyt a ralibalesetben megsérült kislány

Összetört versenyautó az Esztergom-Nyerges Rally helyszínén, Bajót közelében 2024. március 24-én (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elhunyt a vasárnapi ralibalesetben megsérült kislány – ezt a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség volt elnöke közölte a Facebookon. Oláh Gyárfás azt írta, hogy „Imádkoztunk egy kislányért akiért napok óta küzdenek az orvosok, sajnos sikertelenül. Ma délelőtt feladta a harcot! Mérhetetlen gyász de ugyanakkor hallgatva a nyilatkozatokat düh van bennünk, próbálunk válaszokat kapni miértekre és hogyanokra. Nincsenek szavak!”.

Ahogyan arról lapunk és a rendőrség is beszámolt, a 11. Esztergom-Nyerges Rally második versenynapján, vasárnap, Lábatlan és Bajót között az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen tartózkodók közé hajtott. A baleset a nézők elől elzárt területen következett be, az ott tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett. A baleset következtében három férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, ketten életveszélyes, öten súlyos, egy fő könnyű sérüléseket szenvedett. 

A rendőrség a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja – halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.