Elhunyt Klecska Ernő újságíró

Elhunyt Klecska Ernő újságíró

Fotó: Unsplash/Prateek Gautam

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elhunyt a vidéki újságírás meghatározó alakja, Klecska Ernő. A hírt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár kormánypárti polgármestere közölte a Facebook-oldalán. Klecska Ernő Székesfehérvár ismert újságírója, lapkészítője volt. Élete jelentős részét a Fejér Megyei Hírlapnál töltötte különböző beosztásokban. Előbb újságíróként, majd lapszerkesztőként dolgozott a lapnál. 2016-ban küldte el a Mediaworks, amely akkor már a Fejér Megyei Hírlap kiadóját is megszerezte. Eltávolításához a meghamisított Orbán Viktor-interjú szolgált apropót, ám az emiatt indított munkaügyi pert ő és a szintén kirúgott felelős szerkesztő is jogerősen megnyerte. Később egy ideig Nagy-Britanniában is élt, majd hazaköltözött.

Klecska Ernő tragikus hirtelenséggel hunyt el. Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester azt írta róla, hogy „lehet, hogy nem mindenben értettünk egyet a világ dolgaival kapcsolatban, de mindig tisztelhettem műveltségéért, elvhű hozzáállásáért, mindig érveken alapuló, a másik személyét tiszteletben tartó, valódi liberális gondolkodásáért. Mindig komoly szellemi élményt adtak a vele folytatott beszélgetéseink és örülök neki, hogy az elmúlt időszakban a Prosperis Alba csapatának tagjaként, a városért végzett munkáján keresztül is megtapasztalhattam hivatásszeretetét, magas minőségű írói munkáját. Ezúton is szeretném kifejezni őszinte részvétemet családjának, barátainak, kollégáinak! Nyugodjon békében!”

Klecska Ernő 57 évet élt.