Ellenzék: Az Orbán Viktor vezette fideszes kétharmad nem akarja, hogy a magyar emberek pontos képet kapjanak

Ellenzék: Az Orbán Viktor vezette fideszes kétharmad nem akarja, hogy a magyar emberek pontos képet kapjanak

Ellenzéki pártvezetők a parlamentben (Fotó: Facebook/Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Házbizottság csütörtöki ülésén világossá vált: az Orbán Viktor vezette fideszes kétharmad nem akarja, hogy a magyar emberek pontos képet kapjanak a koronavírus-járvány kezeléséről, a nyomában járó gazdasági válságról vagy éppen a kínai vakcinával kapcsolatos kérdésekről – ezt közölte az ellenzéki pártszövetség, vagyis a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd.

A Magyar Hang is beszámolt róla, hogy az ellenzéki pártok rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezték, ahol felállítottak volna vizsgálóbizottságokat a gazdasági válság, illetve a járvány kezelésének, valamint a vakcinabeszerzések ellenőrzésére. A Fidesz azonban nem fog részt venni az ülésnapon. Ezt egyébként Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is mondta már a csütörtöki kormányinfón, arra hivatkozva, hogy a járvány és a gazdasági válság kezelés folyamatosan zajlik.

Az ellenzék szerint „hiába a rendkívüli helyzet, az aggasztó heti halálozási és fertőzésszám, a vakcinakáosz, a munkavállalók és az álláskeresők tarthatatlan helyzete, iparágak teljes csődje, az országot irányító fideszes politikusoknak fontosabb a közpénzek kiszivattyúzása, a fölösleges beruházások folytatása, az oligarcháik hizlalása, az ellenzéki önkormányzatokat kivéreztető politikai bosszúhadjárat”.

Mindezek ellenére az ellenzék ott lesz a hétfői ülésnapon. Megfogalmazásuk szerint hisznek ugyanis abban, hogy hozzájárulhatnak a jövőbeli kihívások sikeresebb kezeléséhez, amellyel több ember életét és megélhetését lehet megmenteni.