Ellenzék: Szijjártó Péternek le kell mondania

Ellenzék: Szijjártó Péternek le kell mondania

Forrás: Szijjártó Péter közösségi oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondásra szólította fel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert az ellenzéki pártszövetség az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében egy kedden megjelent újságcikk állításai nyomán.

Azt írták: a napvilágra került információk alapján az „oroszok már nem a spájzban vannak, hanem a kormány dolgozószobáiban”, az orosz titkosszolgálat évek óta „gyakorlatilag korlátlan hozzáféréssel rendelkezik a Külügyminisztérium teljes informatikai rendszeréhez”.

Az ellenzéki pártszövetség szerint Orbán Viktor tudatosan szolgáltatta ki Magyarországot Oroszországnak nemcsak egy hosszú távú gázszerződéssel, Paks II. gigahitelével, hanem orosz kémek Budapestre telepítésével és „a magyar kormány kibervédelmének szándékos leépítésével”, és a miniszterelnök „ezért gátolja most is” az egységes európai fellépést Oroszországgal szemben, Szijjártó Péter pedig ezért kapott kitüntetést „Putyin jobbkezétől, Szergej Lavrovtól”.

Közölték: az ellenzéki összefogás pártjai szerint Szijjártó Péternek le kell mondania a külügyminiszteri pozícióról, „nem állhat a Külügyminisztérium élén olyan ember, aki tudatosan kiszolgáltatta az országot orosz érdekeknek”, emellett Magyarországról azonnali hatállyal ki kell utasítani az orosz „kémbankot”.

Magyarország védelmi képességének megerősítésében és az orosz befolyás visszaszorításában azonban a valódi megoldást a kormányváltás hozhat; április 3-án arról is szavazunk: „Putyin vagy Európa, Kelet vagy Nyugat, háború vagy béke” – írták.