Enyhe, ám erősen felhős vasárnap elé nézünk

Enyhe, ám erősen felhős vasárnap elé nézünk

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Erősen felhős idő várható, csak rövid napos időszakok fordulhatnak elő – írja vasárnapi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. E szerint elsősorban északon, északkeleten alakulhat ki kisebb eső, zápor, kezdetben csak helyenként, délutántól növekvő valószínűséggel. Az északi területeken a szél délnyugatiról nyugatira fordul, több helyen megerősödik, estétől már viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban -2 és +7 fok között alakul, a szelesebb északnyugati tájakon lesz enyhébb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között várható.

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint vasárnap meleg- és hidegfronti tünetek is egyaránt jelentkezhetnek. Az enyhébb idő miatt a melegfrontra érzékenyeknél migrén és gyulladásos panaszok is előfordulhatnak. Estefelé pedig már egyre több felé jelentkezhetnek a hidegfronti tünetek: görcsös fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság, vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét is előfordulhat. Felerősödhetnek a szív- és keringési rendszer prolémákkal élők panaszai is. A szeles idő miatt romolhat a hő- és komfortérzetünk.

Ami a közlekedést illeti: a nap folyamán többfelé kell számítani kisebb esőre, egy-egy záporra, így vizes, csúszós útszakaszokra is. Az erős nyugati, délnyugati széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Címkék: időjárás